Varpinės gimtadienis!

2016 05 12

Gegužės 14 d. Vilniaus katedros varpinė švęs gimtadienį – jau 2 metus jos durys atidarytos vilniečiams ir miesto svečiams.

Vienas seniausių Vilniaus bokštų, kurio mūrai mena dar XIV a., po rekonstrukcijos naujai atgimė 2014 m. pavasarį. Šiandien visi varpinės lankytojai gali apžiūrėti autentišką viduramžių gynybinio bokšto erdvę, prieš du šimtus metų įrengtas medines konstrukcijas, iš arti išgirsti seniausio Vilniaus laikrodžio dūžius bei didžiuosius katedros varpus, kviečiančius į Šv. Mišias, savo akimis pamatyti nuostabią Vilniaus panoramą, atsiveriančią iš viršutinės bokšto aikštelės.


Kviečiame švęsti kartu!

Šį šeštadienį, gegužės 14 d., visiems bilietams į Vilniaus katedros varpinę bus taikoma 20 procentų nuolaida. Juos įsigiję lankytojai bus pakviesti apžiūrėti ir Vilniaus katedros lobyną, saugomą Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, už simbolinę 1 Eur kainą.

 

O galbūt norite patys prisidėti prie gimtadienio šventės kūrimo? Kviečiame tapti Vilniaus katedros varpinės savanoriais, skirti kelias valandas savo laiko ir bendrauti su svečiais. Įdomiai praleistą laiką ir gimtadieninio torto gabalėlį savanoriams garantuojame!

 

Daugiau informacijos:

Tel.: 8 5 269 7803, 8 5 269 7800, 8 600 12080
El. p.: katedrospozemiai@bpmuziejus.lt, muziejus@bpmuziejus.lt




MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

                   bernardinai.lt
         

Rėmėjai

       Domus Maria