Pietūs muziejuje: apžvalginės ekskursijos

2020 09 08
Nuo šiol muziejų kartu su gidu galite apžiūrėti per pietų pertrauką! Per 30 minučių ekskursijas kviečiame nusileisti į Vilniaus katedros požemius, išvysti Vilniaus katedros lobyną arba susipažinti su Vilniaus vienuolijų palikimu Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje ir vienuolyne įrengtose ekspozicinėse erdvėse.
 
Ekskursijos Bažnytinio paveldo muziejuje:
 
„Katedros lobynas“: trečiadieniais ir penktadieniais
Muziejuje, įsikūrusiame Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje ir buvusiame bernardinių vienuolyne – įspūdingame Renesanso laikų ansamblyje. pristatomi vertingiausi eksponatai iš Vilniaus arkivyskupijos šventovių. Ekspozicijos šerdis – Vilniaus katedros lobyno monstrancijos bei relikvijoriai – paslaptingai atrasti, išraiškingi maldingumo tradicijos liudytojai ir auksakalystės šedevrai.
 
„Dangaus miestas“: antradieniais ir ketvirtadieniais
Kartu su gidu susipažinsite su septyniolikos Vilniaus vienuolijų istorija ir meno vertybėmis: nuo pirmųjų XIV a. įsikūrusių vienuolijų – pranciškonų ir dominikonų – iki XVIII a. vid. į sostinę atvykusių šaričių. Būtina pamatyti 2017 m. netikėtai atrastą, jėzuitų iniciatyva 1855 m. sukurtą Šnipiškių koplyčios Jėzaus skulptūrą, per stebuklą Karmelitų ordinui priklausiusioje Šv. Jurgio bažnyčioje išlikusį 1760–1765 m. paveikslą „Švč. Mergelės Marijos ir šv. Juozapo sužadėtuvės“ ir didžiąją Bernardinų bažnyčios monstranciją (XVI a. II pusė – XVII a. pradžia), kuri, užkasta vienuolyno darže, pergyveno 1655 m. rusų kariuomenės šeimininkavimą Vilniuje.

Ekskursijos Vilniaus katedros požemiuose: antradieniais –  ketvirtadieniais
Nematoma pastato dalis – pristato šventovės, stovinčios vienoje seniausiai gyvenamų Vilniaus vietų, istoriją, pastato kaitą, čia palaidotus Lietuvos valstybei ir Bažnyčiai nusipelniusius asmenis. Kriptose ir koridoriuose įrengta ekspozicija supažindina su laidojimo tradicijomis, archeologiniais radiniais, atveria Karališkąjį mauzoliejų.
 
Ekskursijų pradžia – 12 val.
Trukmė – 30 min.
Įėjimas su pasirinkto objekto bilietu, nuolaida taikoma moksleiviams, studentams, mokytojams, senjorams. 
 
Galimybė užsisakyti ir atskirą ekskursiją Jums patogiu metu. Trukmė – 1 val. Papildoma kaina už gido paslaugas – 20 Eur.

Parengėme visas būtinas priemones, užtikrinančias saugų ir įdomų apsilankymą.

Būtina išankstinė registracija. Daugiau informacijos:



MUZIEJAUS VEIKLĄ FINANSUOJA

Vilniaus Akivyskupija
 
 

 

Informaciniai rėmėjai

                   bernardinai.lt
         

Rėmėjai

       Domus Maria